
Efter att ha passerat halvvägspunkten i 2025 Formel 1-kampanjen, är fokus fast vid förberedelser för ***** säsong och reglerna översyn - med Lewis Hamilton vill ge sin? DNA? till nästa Ferrari bil. Men vad är det egentligen han letar efter? Klyftan mellan den brittiska Grand Prix och den belgiska parlamentsledamoten ger ett idealiskt ögonblick att ta bestånd av både nutid och framtid, särskilt med en av de största tekniska revolutionerna i mästerskapets historia på horisonten.
Dessa två dimensioner är oundvikligen sammanflätade: nuet och framtiden kan verka långt ifrån varandra, men de? återansluten av en gemensam tråd av kontinuitet, erfarenhet och ** utveckling **. På Ferrari manifesterar sig denna koppling i behovet av att vända en säsong som hittills har fallit utan förväntningar, med medvetenheten om att det arbete som gjorts idag och under de kommande månaderna kommer att lägga grunden för 2026-bilen. Utvecklingen är ännu inte i ett avancerat stadium, men det är en avgörande punkt där grundläggande designval definieras.
Som med alla nya satsningar visar F1 2026-preparatet att nu är en tid inte bara för att förbättra den kortsiktiga men också för att börja lämna ett märke på framtiden, både tekniskt och i ** termer* av arbetsmetoder. Varje förare ger en mängd erfarenhet som kan vara en värdefull resurs, särskilt när man kommer från ett lag som har varit på toppen för inkonsekvenser från nuvarande Ferrari carHamiltons 2025-säsong har varit inkonsekvent hittills, delvis på grund av brist på anslutning till bilen. Och det är från dessa begränsningar - både tekniska och i form av känsla - att den sju-timmars världsmästaren försöker forma sitt bidrag till 2026 Ferrari, som öppet uttrycker en önskan att ingjuta projektet med sin egen? DNA?
Vissa problem beror på strukturella egenskaper hos bilen som måste bedömas för att hitta prestanda. Andra är mer knutna till detaljer som dyker upp under anpassning till en ny miljö. Det är en vanlig process, som ses med Carlos Sainz på Williams och Nico Hulkenberg på Sauber, som hade begärt förändringar i kraften ** styrning ** och SF-24 rattFerrari SF-24 rattPower styrning är en av de aspekter Hamilton har fokuserat på sedan hans första utflykter med Ferrari.
Utöver vad som framkommit efter Silverstone - som kan kopplas till behovet av att omforma **-systemet efter en upphängningslayoutförändring - har Briton begärt riktade justeringar baserade på personliga behov och anpassningsutmaningar som bara blir uppenbar genom på-spår arbete. Det är viktigt att skilja mellan strukturella problem som påverkar både förare och subjektiva behov relaterade till individuell känsla. Styrning, i synnerhet, är mycket personlig: varje förare har preferenser som tenderar att bli tydliga särskilt när man byter lag och upplever olika laterala krafter på rätt spår.
Läs också: Hur Ferrari hjälper **hamilton ** bosätta sig med Mercedes-inspirerad rattprogramvara Dessa detaljer lägger till de inneboende utmaningarna i SF-25, en bil som ofta är svår att balansera. Det är därför Charles Leclerc har lutat sig mot extrema installationslösningar, särskilt i hur han utnyttjar fronten och kompenserar på baksidan. Hamilton har försökt olika riktningar för att anpassa sig, några effektivare än andra, och har börjat anpassa sig närmare till Monegasques val. Charles och teamet hittade ett sätt att få bilen att fungera.
Jag försökte alla andra riktningar som teoretiskt skulle fungera, men av någon anledning gjorde de det inte. Så gradvis har jag fått closer och närmare hur Charles sätter upp bilen? sade Hamilton. ?? Förra veckan var när jag kom närmast, och vår ras takt var också den mest lika.
Men det är *still svårt. Det är en knepig balans, och körningen är inte bekväm. Ändå har dessa justeringar förbättrat sin kvalificerande hastighet, vilket minskar klyftan till hans lagkamrat, medan race takt fortfarande lider, särskilt som däckgrepp droppar. Vissa problem kan inte lösas med uppställning ensam, som känslan i snabba hörn, vilket är ett område Hamilton har kämpat med hela säsongen.
. Det är en instabilitet som måste hanteras, särskilt i snäva höghastighetshörn där förtroende och styrprecision är avgörande. Lewis hamilton, FerrariLewis Hamilton, FerrariUnsurprisingly, Hamilton har lyft fram stabilitet som ett område som behöver förbättring, nu och i framtiden. Charles har arbetat med en bil som är lite mer oversteery, och det har fungerat bra? sade Ferrari vice laget huvudman Jerome d?Ambrosio. Nyligen har Lewis flyttat i den riktningen och får den att fungera.
Jag tycker det är ** ett resultat av gällande regler. Vi ser instabilitet i hörninmatningen. Dessa bilar är nervösa och förare måste delvis lära sig att leva med det.
Det finns specifika tekniska problem ** som begränsar Leclerc också, såsom front-end kamp i långsamma hörn. Ju längre och mer flödande hörnet, desto mer SF-25 tenderar att underskatta på framsidan. I skarpare hörn maskeras några av dessa problem, vilket ses i Österrike.
Detta gör det svårt att hitta en balanserad a ****** fönsterVissa aspekter kan förbättras på kort sikt, men andra kräver tid - särskilt med 2026 i åtanke. Målet är inte nödvändigtvis att gå i en viss riktning utan att ha mer operativ flexibilitet. Till exempel, sedan början av året, har Hamilton påpekat problem med bromsarna och motorbromsningen, som han finner för aggressiv.
. Vid Mercedes var dessa element mjukare - en skillnad som inte lätt fixades via rattinställningar, särskilt för en *-driver som gillar att spåra bromsar i hörn. I utvecklingen av en ny bil söker ingenjörer alltid prestanda genom design för att möta uppsatta mål för downforce och dra. Det är därför bilar inte byggs runt en viss förare.
Istället hjälper ingången****** att identifiera områden där det behövs mer flexibilitet – breda teman som blir vägledning utifrån erfarenhet. Det är här Hamilton försöker ge 2026 Ferrari hans DNA?, inte bara tekniskt utan också i termer av arbetsmetoder. Med tanke på den förpackade kalendern testar fabriksförare ofta årets bil i simulatorn relativt sent, såvida det inte finns en stor förändring i regleringen.
I sådana fall kommer återkopplingen tidigare, men mestadels på en konceptuell **hamilton **, FerrariLewis Hamilton, Ferrari? Vi lyssnar på förarna? Input. Inte bara en förare, båda. Det är faktiskt intressant, för under fabriksmöten visar det sig ofta att förarna anländer till mycket liknande förfrågningar, konceptuellt om vad de behöver från bilen? sa d? Ambrosio på Silverstone? Vi försöker ta hänsyn till detta.
Naturligtvis handlar en del av utvecklingen helt enkelt om att få ett paket som maximerar downforce och ** prestanda **. Men det finns också mycket som kan göras för att ge förarna rätt verktyg och förutsättningar att arbeta, och se till att de kan anpassa bilen så mycket som möjligt till sin körstil. Det finns två faser, och jag tror inte de? re helt separat. I allmänhet finns det övergripande balanser i bilen som genererar prestanda.
Sedan finns det en andra ** fas* som involverar detaljerna - en fas där du absolut måste lyssna på förarna. För att läsa fler artiklar besök vår hemsida.